Nuoriso-osasto

Palokuntaan voi liittyä jo hyvinkin nuorena. Ventelän VPK:n nuoriso-osasto toimii erittäin virkeänä noin 30 aktiivijäsenen voimin.

Nuorten harjoitukset ovat joka maanantai (poislukien koulujen loma-ajat)  ja ne kestävät 1,5-2h tuntia. Osasto on jaettu kahtia: karpaaseihin (=vanhemmat nuoret) sekä junnu-junnuihin (=nuoremmat nuoret), joilla on omat koulutusohjelmansa. Ne on laadittu ryhmän taitojen sekä kokemuksen perusteella. Nuoremmat harjoittelevat tehokkaasti perusasioita käytännön ja teorian avulla. Vanhempien nuorten harjoitukset sisältävät hieman enemmän käytäntöä ja ne ovat hälytysosastoon valmistavia. Vanhempiin nuoriin siirrytään, kun ikä ja taidot sallivat.

Kun nuori täyttää 16 vuotta, hän voi siirtyä hälytysosastoon harjoittelijaksi ja osallistua hälytysosaston viikkoharjoituksiin. Hälytystehtäviin osallistujilta vaaditaan kuitenkin lain vaatima 18 vuoden ikä.

No, eihän koko aika ole pelkää koulutusta. Nuoriso-osastoon kuuluu mm. aiheeseen liittyviä kilpailuja, esim. tietokilpailuja, erilaisia kalustokilpailuja… Lisäksi teemme tutustumisretkiä hätäkeskuksiin sekä palo- ja pelastuslaitoksille eri puolelle Suomea. Erilaiset juhlat, diskot sekä laskettelu- ja kylpyläreissut kuuluvat tietysti asiaan. Kaiken kruunaa kesän suurleiri sekä paloasemallamme järjestettävä ympärivuorokautinen päivystys, jolloin lähdetään kouluttajien tekemille ”keikoille”.

Miten mukaan nuoriso-osastoon?

Osastoomme otetaan uusia jäseniä harjoituskauden alkaessa yleensä ensimmäisenä maanantaina koulujen alkamisen jälkeen syksyllä. Toki muulloinkin saa paloasemalle ilmestyä, harjoituksemme ovat maanantaisin klo 18.00. Mukaan tulevien nuorten tulisi olla vähintään 8 vuotta täyttäneitä. Jos liittyjiä on kerralla enemmän, heille järjestetään uusi ns. perehdyttämiskurssi, jossa nuori perehdytetään palokuntanuoreksi.

Jos olet kiinnostunut, ole yhteydessä osastonjohtajaamme Miika Smolsky p. 040 4801018 tai ota yhteyttä sähköpostitse miika.smolsky@gmail.com.